Sima, ránctalan homlok plasztikai beavatkozás nélkül

A homlok szinte minden nő gyenge pontja és arra vágynak, hogy sima és ránctalan legyen a homlokuk.  Még a nagyon fiatal lányoknak is vannak homlokráncaik. Tudod miért van ez így? Azért, mert homlokizmot szinte minden arckifejezésben használjuk annak érdekében, hogy jobban kifejezzük magunkat. Az aktív és a tudattalan mimika, a szemöldök emelése, a homlok feszítése, a felesleges grimaszolás mind homlokráncokhoz vezethet. Egy tanulmány szerint körülbelül 2000 alkalommal kell ráncolnod az arcod izmait ahhoz, hogy kialakuljanak a ráncok. Mi európai emberek ezt a számot már akár a húszas éveink elejére elérjük. Figyeld csak meg a környezetedet! Szinte mindenkinek van homlokránca. Érdekességként említem meg, a japánoknál ez a jelenség alig ismert. Ők ugyanis a kultúrájukból fakadóan nem, vagy alig gesztikulálnak, így a homlokuk még idős korukban is sima és ránctalan. Ha sokat ráncolod a homlokod, az homlokizom befeszül és elkerülhetetlenül megjelennek a ráncok és a ránctalan homlok csupán álom lesz. A homlok területének feszültsége nem csak ráncos homlokot és a nemkívánatos mérges ráncokat eredményez, de felelős a megereszkedett szemhéj, szem alatti táskák és szarkalábak kialakulásáért is. Ahhoz, hogy megakadályozzuk a homlokráncok kialakulását és a már meglévők mértékét megszüntessük fontos megérteni a homlokizom működést. A homlokizom, mint ahogy a neve is mutatja, a homlokterületén fekszik és összeköttetésben áll a nyakizmokkal, a fejtető izmaival és a szemkörnyék izmaival. Ez az izom emeli meg a szemöldököt és a két szem közötti részt. A homlokizom folyamatos feszültsége miatt vízszintes redők alakulhatnak ki a homlok területén, súlyosabb esetben fejfájás,  akár migrén is. Mit tehetsz? Ahhoz hogy megszabadulj a ráncaidtól nem csupán a felesleges mimikát kell letenned, ezzel párhuzamosan a homlokizmokat, a fej hátsó szakaszát valamint a nyakizmokat is szükséges lazítani. Lássuk, hogyan teheted ezt meg a gyakorlatban.

Tudd meg hol van feszültség az arcod területén!

Keress egy nyugodt helyet, ahol 5 percre egyedül lehetsz. Kapcsold ki a telefonod és hunyd be a szemed. Lélegezz háromszor az orrodon át be és ki, ezt követően pedig koncentrálj az arcizmaidra és figyeld meg, arcod mely területén érzel feszültséget. Feszültség esetén kérd meg a feszült területet, hogy lazítson. Ezt a gyakorlatot naponta több alkalommal is elvégezheted. Nem csak az arcizmaidat lazíthatod ezzel a módszerrel, de a test-lélek-elme harmóniáját is erősítheted.

Lélegezz!

Előfordul, hogy visszafojtjuk a lélegzetünket, például amikor nagyon koncentrálunk valamire, ilyenkor tudattalanul is megfeszítjük, a már amúgy is feszült homlokizmot. Figyelj tudatosan a légzésedre, és csökkentsd a feszültséget arcod egész területén! Az arcjóga gyakorlatok végzése során nagy hangsúly fektetünk a tudatos légzésre, hogy ily módon is támogassuk az arcizmok relaxációját.

Legyen egyenes a tartásod, akár állsz, akár ülsz!

Az állad legyen párhuzamos a talajjal, engedd le a vállidat, a fejed a gerinced meghosszabbítása legyen. Amikor olvasol, nézed a monitort vagy a telefonod, tedd ezt úgy, hogy a tartásod továbbra is egyenes legyen és ne kelljen lehajtani a fejed. Ha szemmagasságban van a könyved, a mobilod, a monitor a nyakizmaid ellazult állapotban vannak, így nem okoznak feszültséget a homlokod területén. A ráncok kialakulásának az az oka, hogy a feszült izmok lefelé húzzák az arc többi izmát és így okoznak idősödő megjelenést. Ha sima, ránctalan homlokot szeretnél, akkor figyelj arra, hogy a nyakizmaid is lazák legyenek. Ebben segítségedre lehet egy masszőr, aki jól megdolgozza a nyak és hátizmaidat.

Kerüld a felesleges mimikát és homlokráncolást!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Időbe telik az új mimikai szokások kialakítása, átlagosan néhány hétbe telik. De a hatását sokkal hamarabb észre fogod venni. Néhány nap után könnyebb lesz irányítani az arckifejezéseidet, és érezni fogod a különbséget – milyen kellemes laza homlokkal, laza arccal élni. Az alábbi videók támogatást nyújtanak abban, ha szeretnéd kipróbálni, megtapasztalni az arcjóga lazító, ránctalanító technikáit. ArcSzobrászat – Így legyen sima a homlokod! Ingyenes Workshop Felvétele – Hogyan szabadulj meg a homlokráncaidtól? Az arcjóga tréningek során hangsúlyt fektetünk a helyes tartás és légzés elsajátítására, a nyakizmok valamint a homlokizom lazítására. Minden esetben az arc összes izmát megdolgoztatjuk, de a fókuszt a homlok területére helyezzük. A látványos eredmény elérése érdekében masszázsokkal, arcjóga gyakorlatokkal, ásványokból készült arcrollerrel, gua sha kővel és az izmok lazítását elősegítő kinesiotape technikákkal dolgozunk. Ha pedig hatékony, az arc összes izmát megdolgoztató arcjóga tréningre vágysz, csatlakozz a YouTube csatornám  Arcfiatalító Programjához, vagy kérj időpontot személyre szabott egyéni arcjóga tréningre. Szeretettel, Czibere Csilla arcjóga tréner & szépség restaurátor

Őszi bőrápolás

Az ősz beköszöntével a megszokott bőrápolási rutinodat is célszerű felülvizsgálni és az időjárás változásához igazítani. Valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy vannak olyan arckezelési eljárások, melyek az ősztől tavaszig terjedő időszakban végezhetők.

Tovább olvasom »