Ezt tedd, ha meg akarsz szabadulni a pigmentfoltoktól

Az egyik leggyakoribb probléma, amivel  a hölgyek felkeresnek a pigmentfoltok, kezelése.

Olyan sokat hallom: „A bőröm rendben van, nagyon jól ápolom, de ezek a foltok nem akarnak elmúlni… Tudnál kezdeni velük valamit?”

Nos, van néhány dolog, amit a pigmentációról tudni érdemes, ahhoz, hogy el tudjuk tüntetni ezeket a kellemetlen foltokat.

A pigmentfoltok kialakulásának okai

A pigmentfoltok kialakulásának egyik leggyakoribb oka: a hormonális változások.

Szülés után, szoptatás idején vagy a menopauza időszakában jellemzők.  Ezek a hormonális változások pigmentációt okozhatnak az arcunkon (és a testünkön) de van mód a foltok eltűntetésére.

Egy másik dolog a Nap

A nap okozta  pigmentfoltok kialakulása elkerülhető, abban az esetben, ha okosan használod a Nap éltető erejét.

Ehhez használj fényvédőkrémet, (a kézfejedre is) és kalapot, amikor 1 óránál hosszabb időn át tartózkodsz a napon. Ez a kulcs a fiatalos megjelenés megőrzéséhez és hogy megelőzzük a foltok kialakulását.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

A pigmentáció másik oka lehet a bőrt ért trauma, mint például a nem megfelelően végzett lézeres kezelés, savas hámlasztás, vagy égési sérülés.

Ez egy sokkal bonyolultabb eset, és nagy valószínűséggel bőrgyógyászhoz vagy kozmetikushoz kell fordulnod a keletkezett bőrhibák javításhoz. 

A pigmentfoltok kezelése és eltűntetése

Most pedig engedd meg, hogy megosszam veled a pigmentfoltok eltüntetésének  módját.

Fontos tudni, ez egy folyamat és nem fog varázsütésre minden folt az arcodról eltűnni. Tovább megyek, a foltok kezelése a bőrápolás utolsó fázisa, az, amikor kifejezetten a foltokra fókuszálunk. (már amennyire erre valóban szükség lesz…)

Semmiképpen nem javaslom a drasztikus módszerek alkalmazását, mint hámlasztás, lézeres kezelés, csiszolás stb,  amíg a bőr fel nincs építve, a számára megfelelő ápolást meg nem kapta.

 

Az első lépés a bőr vízhiányának a kezelése. Az alap probléma a pigmentálódott bőr esetében, hogy vízhiányos és sok esetben a tulajdonos nem is tud erről.

A következő lépés a bőr típusának megfelelő hatóanyaggazdag kozmetikumok használata kiegészítve arcjóga gyakorlatokkal.

De hogyan segíthet az arcjóga abban, hogy megszabadulj a pigment foltoktól?

Azzal, hogy lazulnak a befeszült izmok fokozódik a vér- és nyirokkeringés az arc területén így a bőr számára fontos  a tápanyagok, hatóanyagok eljutnak a mélyebb rétegekbe és ott fejtik ki hatásukat. Az arcjóga fokozza a bőr regenerációs folyamatait ,a kollagén és az elasztin termelődését is így elősegíti bőröd egészséges, fiatalos megjelenését,

Ezek együttes hatására a bőr feltöltődik tápanyagokkal, élettel teli lesz és az esetek nagy részében a pigmentfoltok egyéb beavatkozás nélkül eltűnnek.

Mit a teendő, ha mégsem múlnak el a pigmentfoltok?

Amennyiben ez mégsem “hullanak szét” a foltok, akkor válik szükségessé az eltávolításukra irányuló kezelés. Ebben az esetben eperfa gyökér kivonatot tartalmazó kozmetikumok alkalmazása javasolt, ami gátolja a melanin szintézist.

Ha meg akarsz szabadulni a foltjaidtól, tartsd be a lépéseket, végezz arcjóga gyakorlatokat és adj időt magadnak, légy türelmes!

Ha pedig úgy érzed támogatásra van szükséged,  kérj időpontot személyre szabott arcjóga konzultációra, és tegyünk lépéseket együtt annak érdekében, hogy bőröd ismét ragyogó és foltmentes legyen.

Szeretettel,

Czibere Csilla

arcjóga tréner & szépség mentor  

Őszi bőrápolás

Az ősz beköszöntével a megszokott bőrápolási rutinodat is célszerű felülvizsgálni és az időjárás változásához igazítani. Valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy vannak olyan arckezelési eljárások, melyek az ősztől tavaszig terjedő időszakban végezhetők.

Tovább olvasom »