Tippek arra az esetre, ha egyedül lennél ünnepek idején

 

Mindannyiunk életében előfordulhat, hogy az ünnepeket valamilyen okból egyedül kell töltenünk. Ezt még akkor is nehezebben viselhetjük el, ha egyébként szeretünk egyedül lenni.

A karácsonyi időszakban, kicsit több igényünk van a szeretetre, a szeretteink körében eltöltött időre. Emlékszem arra az időszakra, amikor a válásom utáni első karácsonyomat teljesen egyedül kellett töltenem. Nekem, akit mindig emberek vettek körül, a szeretteim kedvenc ételeit készítettem napokon át, hogy örömet okozzak neki és élveztem a nyüzsgést, a kacagást, az együtt töltött időt.

 Akkoriban semmiképpen nem volt rá mód, hogy a szeretteimmel ünnepeljek így, hogy ,ne roskadjak az önsajnálatba és ne faljam fel a lakás csokikészletét, találtam magamnak néhány elfoglaltságot, ami örömmel töltött el és kirángatott a világvége hangulatból. Íme néhány példa, hogy mivel is töltöttem az időmet és szeretettel javaslom próbálj ki Te is néhányat.

1. Hívd fel a szeretteidet, akik nem lehetnek veled!

A személyes kapcsolatot nem lehet pótolni egy telefonhívással, de nézd a jó oldalát, napjainkban legalább van erre lehetőség. Az Internet csodájának hála ma már akár órákon át beszélhettek, vagy videóhívást is kezdeményezhettek, így kicsit olyan, mintha a távolság ellenére mégis együtt töltenétek az időt. Emlékszem mi a húgommal együtt főztünk. Ő Németországban, én Spanyolországban és mindketten a magyar szokásoknak megfelelő ételeket gyártottuk, kicsit vegyítve a helyi ízekkel, hagyományokkal. Vicces és szórakoztató volt és nem is a kedvem is sokkal jobb lett.

2. Készítsd el a kedvenc ünnepi ételeidet!

Ne legyen kifogás! Szinte hallom, ahogy a gondolatok zakatolnak a fejedben. „Egyedül vagyok, miért süssek-főzzek? Csak magamnak?” Pontosan, csak magadnak. A karácsony, akkor is karácsony akár egyedül vagy akár nem. Minden családban vannak olyan fogások, amelyeket karácsony alkalmával készítenek és biztosan Neked is van ünnepi kedvenc ételed. Örvendeztesd meg magad egy kis finomsággal. Amíg elkészíted a kedvenc fogásod, addig is lefoglalod magad, és nem azon gondolkodsz, milyen igazságtalan a világ, hogy Neked egyedül kell lenned.

3. Mozdulj ki otthonról!

Tudom, furcsán hangzik, de ha egyedül vagy, jobb kimozdulni kicsit, mint a falakat bámulni. Sétálj egy kicsit a friss levegőn, igyál egy jó kávét vagy forralt bort. Emlékszem, az első egyedül töltött karácsonyom alkalmával nem tudtam magammal mit kezdeni, így miután boldog ünnepeket kívántam mindenkinek, akivel tudtam beszélni megettem a sült kacsamájat, amit magamnak készítettem, a kezembe kaptam a notebook-ot és elsétáltam a közeli kávézóba. Meglepetésemre, a hely tele volt. Kissé megnyugtatott a tudat, hogy nem én vagyok az egyedüli a világon, aki magányosan tölti az ünnepeket. Ittam egy kávét és közben figyeltem az embereket. Jobban éreztem-e magam ettől?

Igen. Kimozdultam, emberek közé mentem, váltottam pár szót néhányukkal, ami elterelte a figyelmemet az önsajnálatról.

Próbáld ki Te is! Hidd el jobb, mint otthon ülni és sajnálni magad. Ha nem akarsz emberek közé menni, az is rendben van, a lényeg, hogy mozdulj ki a négyfal közül.

4. Grimaszolj és tegyél fel az arcodra egy maszkot!

Az arcjógának megvan az a csodálatos tulajdonsága, hogy mosolyt csal az arcokra. Nem csak annak aki nézi, annak is aki csinálja.

Ülj le a tükör elé és kezdj el grimaszolni!

Ha eddig csak halogattad, hogy belevágj az arcjóga gyakorlatokba, akkor itt az ideje.  Most nem lehet az a kifogásod, hogy nincs rá időd. A YouTube csatornámon számos videó közül választhatsz, ha rászánod magad a grimaszolásra.

A hatást fokozhatod, ha felteszel az arcodra egy maszkot és így végzed a gyakorlatokat.

Ebben az esetben ajánlom figyelmedbe a Semmit a kéznek! Kézhasználat nélküli gyakorlatok című videómat, így biztosan az arcodon marad a maszk és a videó segítségével még a hatását is fokozhatod.

Próbáld ki ezt a hidratáló maszkot!

Hozzávalók:

  • ¼ avokádó
  • 2-3 csepp citrom leve
  • ½ evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz

Az érett avokádó belsejét kapard ki egy kis tálkába, és törd össze villával. Add hozzá a citrom levét, majd keverd össze a többi hozzávalóval. Mielőtt felteszed az arcmaszkot, tisztítsd le a bőröd. Ezt követően vidd fel a pakolást egyenletes rétegben a bőrödre, és 10-15 perc pihenés után langyos vízzel öblítsd le. Végül használj a  bőrtípusodnak  megfelelő hidratáló arckrémet.

5. Olvass vagy rendezz film-maratont!

Biztosan van olyan könyv, amit már egy ideje el szeretnél olvasni, vagy vannak olyan filmek, amelyeket szeretnél megnézni, de eddig nem volt rá időd. Itt a remek alkalom, hogy most megtedd. Most nem kell rohannod sehova, most van időd, magadra és arra, hogy azt tedd, amihez csak kedved van.

 

Ezek a tippek segítenek Neked abban, hogy élvezetessé tedd önmagad számára az ünnepeket még akkor is, ha ebben az évben egyedül is kell eltöltened.

Tudd, hogy ez egy átmeneti állapot és használd ki elmélkedésre, töltődésre. Ez az időszak kiváló arra, hogy visszatekints az elmúlt évedre és hálát adj azért a sok mindenért, ami veled történt. Arra is kiváló ez a néhány nap, hogy megtervezd a következő évedet és felállíts egy stratégiát a terveid, álmaid megvalósítására.

 

Fantasztikus, csodálatos, egyedi és megismételhetetlen vagy!

Hidd el minden érted történik, még akkor is ha ezt most nem így látod.

 

Kellemes Ünnepeket!

Szeretettel,

Czibere Csilla

szépség mentor & arcjóga tréner