A bőrfiatalítás három muskétása

Talán nem szükséges mondanom, hogy az egészséges, kortalan arcbőr nem csak attól függ, hogy mivel ápolod a bőröd, mennyi arcjóga gyakorlatot végzel, de igen fontos az is hogyan táplálkozol.

Itt most nem arról szeretnék Neked írni, kedves, hogy mit egyél, sokkal inkább hoztam 3 olyan tippet, ami nagyban hozzájárul bőröd fiatalságának megőrzéséhez, a ráncaid csökkentéséhez.

Én csak úgy nevezem őket, a „bőrfiatalítás három muskétésa”

1. Muskétás – Q10 + C-vitamin

Ez a kombináció kinyújtja a test természetes kollagén és elasztin termelődését. Ez azt jelenti, hogy ha ebből a kombinációból évente 2 alkalommal elvégzel egy kúrát, biztos lehetsz benne, hogy bár ugyan egyszer be fog következni az elkerülhetetlen (le fog állni a kollagén és elasztin termelődés a  testedben), de ez a megszokotthoz viszonyítva évekkel később következik be. Normál esetben ez az állapot a változó kor után, a nő 50-es éveiben következik be, de TE tehetsz azért, hogy ez másképpen legyen.

Egy kúra az annyi ideig tart, ahány db Q10 van az általad vásárolt kiszerelésben. Ehhez szedj naponta legalább 2000 mg C-vitamint a kúra ideje alatt és évente 2 alkalommal ismételd meg.

2. Muskétás – Kollagén

A kollagénkiegészítő használata talán a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a jobb kollagénszint elérésének, de lehetőségünk van a kollagént tartalmazó ételek fogyasztásával is növelni a szervezetünk kollagén szintjét.

Íme néhány kollagénben gazdag étel, amelyeket hozzáadhatsz az étrendedhez:

Csontleves

Spirulina

Tőkehal

Tojás

Zselatin

Zöld levelű zöldségek.

Tökmag

Eper

Citrusfélék

Fokhagyma

3. Muskétás – Antioxidánsok

Az antioxidánsok sejtvédő hatását azt hiszem nem szükséges bemutatnom. Nagyon sok élelmiszer tartalmazza ezeket a csodaszereket, most mégis a bogyós gyümölcsöket emelném ki. Naponta egy bögre bogyósgyümölcs (áfonya, eper, szeder, málna, ribizli) fogyasztása nem csak a fiatalságod megőrzésében támogat, de az egészégedet is megőrzi.

Ha nincs módod friss bogyós gyümölcsöt vásárolni, a fagyasztott is tökéletes. Készíthetsz belőle smoothie-t vagy a reggeli zabkásádba keverheted.

 

Tudtad azt, hogy a fagyasztott zöldégek, gyümölcsök sok esetben több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint „friss” társai?

Ennek az az oka, hogy a fagyasztás a betakarítást követően szinte azonnal megtörténik, így a zöldségek, gyümölcsök alig veszítenek a vitamintartalmukból, ellenben friss társaikkal, akik ki tudja mióta aszalódnak a zöldséges pultban.

Tehát ne félj a fagyasztott termékektől, néha jobban jársz velük.

Szeretettel,

Czibere Csilla

szépség mentor & arcjóga tréner